en

RGD brengt gezondheidszorg verder Commewijne in

In het district Commewijne, te Rust en Werk, heeft de stichting Regionale Gezondheidsdienst RGD) een nieuwe polikliniek in gebruik genomen. De officiële opening die plaats vond op dinsdag 10 januari 2017 is gedaan door Patrick Pengel en Edwin Noordzee respectievelijk minister van Volksgezondheid en directeur van de RGD. De minister drukte de gemeenschap op het hart goed gebruik te maken van de geboden diensten en vooral preventief te werk te gaan bij de bewaking van de eigen gezondheid. Volgens de directeur draagt de RGD de slogan “gezondheidszorg dichtbij huis” met trots uit en de openstelling van polikliniek Rust en Werk is een sprekend voorbeeld daarvan. De polikliniek is tot stand gekomen met financiële hulp van Armand van Alen en Roy Boedhoe die Rust en werk zijn geboorte plek mag noemen. Ook het District Secretariaat van Commewijne heeft een grote bijdrage geleverd aan het geheel.
Het voornemen, om een ambulance boot voor spoedgevallen, te introduceren speciaal voor de dorpen aan de rechteroever van de Commewijne, is tijdens de openingsplechtigheid geuit. 
De RGD wil de gezondheidszorg aan de rechteroever van de Commewijnerivier permanent waarborgen en op een hoger niveau brengen. In februari is het de beurt aan Alliance waar ook een RGD polikliniek wordt geopend.
LOADING
Whoops! The requested page could not be loaded!
Please check your internet connection, or try again later