en

Nieuws


EBS-medewerkers mogen naar RGD-poliklinieken

EBS-medewerkers mogen naar RGD-poliklinieken
EBS-medewerkers mogen naar RGD-poliklinieken

De stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) en de Energie Bedrijven Suriname (EBS) hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend, welke de EBS-medewerkers en diens gezinnen in staat stelt gebruik te maken van de gezondheidsdiensten die de RGD biedt.
De ondertekening gedaan door Edwin Noordzee en Rabin Parmessar, respectievelijk waarnemend directeur RGD en directeur EBS, vond plaats op het EBS-hoofdkantoor op dinsdag 12 december 2017.

De EBS-medewerkers in Nickerie en Paramaribo kunnen tijdens de reguliere openingstijden bij de EBS-polikliniek terecht voor medische hulp. Daarna kunnen zij zich wenden tot een RGD-polikliniek in de buurt, waar zij van alle diensten zoals de huisarts, apotheek en het laboratorium gebruik kunnen maken. In de meeste districten binnen het zorggebied van de RGD zal de EBS volledig aangewezen zijn op de gezondheidsfaciliteiten van de RGD.

Directeur Parmessar noemde het een “win-win situatie, waarbij de RGD-inkomsten genereert en de EBS medische zorg kan betrekken”.
“We zien dit als een trots moment, omdat dit onze wens is. De dienstverlening brengen naar de gemeenschap en de EBS is onderdeel daarvan. Onze mensen zijn er ready voor” gaf directeur Noordzee afsluitend aan.



Staatsolie en RGD leggen nadruk op gezondheid

Staatsolie en RGD leggen nadruk op gezondheid
Staatsolie en RGD leggen nadruk op gezondheid

Health, Safety, Environment en Community (HSEC) zijn begrippen die continu worden meegenomen in de beleidsprocessen van Staatsolie. Binnen dat kader organiseert het bedrijf jaarlijks HSEC dagen, waarbij d.m.v. activiteiten met en voor het personeel extra aandacht besteed wordt aan deze onderwerpen.

Van het jaar en wel op de derde HSEC dag, zaterdag 9 december, is de focus gelegd op environment en community en is hiertoe een 5 km wandelloop georganiseerd in Groningen, Saramacca. 
Aan laatstgenoemde activiteit werd er een minibeurs gekoppeld, waaraan ook de RGD participeerde en de focus uiteraard gelegd werd op de gezondheid. Deelnemers zijn in de gelegenheid gesteld om hun lengte, gewicht, buikomvang en bloeddruk te laten meten. Verder kon men de glucosewaarde en de Body Mass Index (BMI) laten bepalen. Daarnaast is er ook, indien daartoe de behoefte bestond, gezondheidsvoorlichting gegeven. 
Het RGD-team bestaande uit artsen, verpleegkundigen en analisten hebben, in de drukstbezochte stand van de beurs, belangstellenden geholpen van 15.00u tot 18.00u.

De deelnemers zijn na afloop gecomplimenteerd voor hun sportiviteit en werden tegelijkertijd ook aangespoord om de wandelloop als aanzet te zien om te blijven bewegen.

The RGD-team did it again!



RGD opent poli te Canawapibo

RGD opent poli te Canawapibo
RGD opent polikliniek te Canawapibo

De stichting Regionale gezondheidsdienst (RGD) heeft te Canawapibo, Commewijne, een polikliniek geopend. Dit gebeurde op woensdag 13 december 2017. De kliniek herbergt een huisartsenpraktijk, apotheek, laboratorium en een spoedhulppost. Zwangeren kunnen er ook terecht voor begeleiding voor, tijdens en na de bevalling. Ouders of verzorgers van zuigelingen en peuters zijn ook welkom op het consultatiebureau. Er wordt verder gezondheidsvoorlichting in het algemeen en over chronische aandoeningen zoals hoge bloeddruk en diabetes in het bijzonder gegeven.

De minister van Volksgezondheid, Patrick Pengel deed een beroep op de bewoners goed gebruik te maken van zowel de kliniek als de begeleiding van de gezondheidswerkers om hun gezondheid op peil te houden.
RGD-directeur Edwin Noordzee memoreerde de goede samenwerking die er is tussen de verschillende districtscommissariaten en de RGD bij de bouw of renovatie van de RGD-faciliteiten in de verschillende districten. Hij kreeg hierin bijval van districtscommissaris Remy Pollack van Paramaribo Zuidoost, die als dc van Commewijne ook aan de wieg heeft gestaan van het initiatief voor de bouw van het gebouw. 

De RGD gaat gestaag verder met het brengen van de gezondheidszorg dichtbij huis van de cliënten. Hierdoor werkt ze hard aan haar doel om te zorgen voor;
“gezonde mensen in gezonde gemeenschappen”.




LOADING
Whoops! The requested page could not be loaded!
Please check your internet connection, or try again later